Menu


LEERJAAR 3

Welkom allemaal in het 3e jaar van de sportklas.

 

Of je hebt al ervaring met de sportklas vanuit het 1e of 2e jaar, of je bent nieuw in de sportklas. Het 3e jaar van de sportklas is weer een fantastisch sportklasjaar met fantastische sportklasactiviteiten. Een verschil met het 1e en 2e jaar is dat het extra lesuur gym, het sportklasuur, komt te vervallen.   In het 3e jaar van de sportklas ga je natuurlijk weer kennismaken met andere, uitdagende sporten. Je gaat bijvoorbeeld persluchtduiken. Je begint op een makkelijk niveau en als blijkt dat je al wat meer ervaren bent maak je kennis met onderwater frisbee en onderwater rugby.

Daarnaast ga je kennismaken met sporten zoals: fietscross, schermen, skiën of snowboarden in Landgraaf, yoga of ijshockey.  

Ook staat er een stukje maatschappelijke verbreding op het programma. Zo hebben de 3e jaars sportklasleerlingen afgelopen jaren kennisgemaakt met het lichamelijk zware werk van de brandweer en de politie, en hebben de 3e jaar sportklasleerlingen afgelopen jaar een bezoek gebracht aan een asielzoekers centrum. Daar hebben ze kennisgemaakt met leeftijdsgenootjes uit onder andere Syrië en werd er samen gesport.

 

Net als in het 2e jaar kun je er als sportklasleerling voor kiezen om ballenjongen of ballenmeisje bij de belofte van PSV of bij de dames van PSV te worden. Enkele sportklasleerlingen hebben het zo goed gedaan de afgelopen 2 jaar dat ze nu vaste ballenjongen zijn geworden bij het eerste van PSV in het Philips stadion.

 

De sportklas op het Sint-Joriscollege sluit je af in het 3e jaar met een fantastische dag vol spanning en “wow” momenten in de Ardennen.  

 

Als (sportklas)leerling van het Sint-Joriscollege kun je, als je inlogt op de site, hieronder de informatie nalezen over de actuele sportklasactiviteiten.

Planning 3e jaars sportklasactiviteiten.pdf

TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl