Menu


 

Leerjaar 3

Welkom allemaal in het 3e jaar van de sportklas.
 

Of je hebt al ervaring met de sportklas vanuit het 1e of 2e jaar, of je bent nieuw in de sportklas. Het 3e jaar van de sportklas is weer een fantastisch sportklasjaar met fantastische sportklasactiviteiten. Een verschil met het 1e en 2e jaar is dat het extra lesuur gym, het sportklasuur, komt te vervallen. Voor sommige kan dit ook wel prettig zijn omdat je de sportklas nu nog beter kunt combineren met je huiswerk, je eigen sport en wellicht al een bijbaantje. In het 3e jaar van de sportklas ga je natuurlijk weer kennismaken met fantastische sporten. Je gaat bijvoorbeeld persluchtduiken. Je begint bij het begin en als blijkt dat je al wat meer ervaren bent maak je kennis met onderwater frisbee en onderwater rugby.

Daarnaast ga je kennismaken met sporten als fietscross, schermen, gaan we skiën of snowboarden in Landgraaf, maak je kennis met Yoga, ga je ijshockeyen met een volledige ijshockey bepakking en nog veel meer.

Ook staat er een stukje maatschappelijke verbreding op het programma. Zo hebben de 3e jaars sportklasleerlingen afgelopen jaren kennisgemaakt met het lichamelijk zware werk van de brandweer en de politie, en hebben de 3e jaar sportklasleerlingen afgelopen jaar een sportief bezoek gebracht aan een asielzoekers centrum. Daar hebben ze kennisgemaakt met leeftijdsgenootjes uit onder andere Syrië en werd er samen gesport.

 

Net als in het 2e jaar kun je er als sportklasleerling voor kiezen om ballenjongen of ballenmeisje bij de belofte van PSV of bij de dames van PSV te worden. Enkele sportklasleerlingen hebben het zo goed gedaan de afgelopen 2 jaar dat ze nu vaste ballenjongen zijn geworden bij het eerste van PSV in het Philips stadion.

 

De sportklas op het Sint-Joriscollege sluit je af in het 3e jaar met een fantastische dag vol spanning en “wow” momenten in de Ardennen.  

 

Als (sportklas)leerling van het Sint-Joriscollege kun je, als je inlogt op de site, hieronder de informatie nalezen over de actuele sportklasactiviteiten.

TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl