Menu


Ouderraad

De Ouderraad vormt een belangrijke schakel in de communicatie tussen school en ouder(s). De Ouderraad volgt de ontwikkelingen op school, houdt contact met de schoolleiding en ondersteunt de school bij het organiseren van allerlei activiteiten zoals de schoolfeesten, de jaarlijkse beroepenvoorlichtingsbijeenkomst en het brugklaskamp. Verder organiseert de Ouderraad, samen met school, tweemaal per jaar een thema-avond over een belangwekkend of spraakmakend onderwerp.

Motivatie
Als actief ouder kom je meer in contact met de school. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Je begrijpt ook beter hoe het er op school aan toegaat. En verder is het gewoon heel erg leuk om in een prettige sfeer met elkaar de schouders eronder te zetten! 

Vergaderingen
Iedere tweede dinsdag van de maand (behoudens schoolvakanties) houdt de Ouderraad vanaf 19.30 uur een vergadering op ’t Joris. Wilt u er een keer bij zijn? Dat kan! Een melding per mail aan de Ouderraad is voldoende (ouderraad-sjc@sghetplein.nl). Bij die vergaderingen is ook altijd iemand van de schoolleiding aanwezig. Dat is erg prettig, want zo kunnen we direct zaken toelichten en achtergronden horen. In iedere vergadering worden de afgelopen, de lopende en de komende activiteiten besproken. En er ontstaan geregeld diepgaande discussies over ontwikkelingen op school.

Samenstelling

De Ouderraad bestaat op dit moment uit de volgende ouders:

 

Leden:

Wendy Peels
Gerda Oldenbeuving
Emile Bedaux
Aukje Maenen
Christine Praasterink
Carien Delmee
Belinda Blokker


Lid of hulpouder worden
Aan het begin van het schooljaar wordt een oproep gedaan aan alle ouders om lid te worden van de Ouderraad. Maar u kunt zich natuurlijk ook gedurende het schooljaar aanmelden. Ook kunnen ouders zich aanmelden voor deelname aan een commissie zonder lid te worden van de Ouderraad. De commissies helpen actief mee met het organiseren van de verschillende activiteiten en kunnen altijd hulp gebruiken. Uiteraard is de Ouderraad graag bereid u meer informatie te geven. U kunt daarvoor contact met ons opnemen via ons e-mailadres: ouderraad-sjc@sghetplein.nl.

TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl