Menu


Tweede plaats bij OMO profielwerkstukprijs

Elise Schulten en Esmee Peters, Sint-Joriscollege mavo-4, hebben de tweede plaats gegehaald bij de OMO-profielwerkstukprijs vmbo gt/mavo 2020. Gefeliciteerd!!

Zij ontvangen de prijs donderdagmiddag uit handen van bestuursvoorzitter de heer Jos Kusters.

Ze zijn door 't Joris voorgedragen omdat zij op een bijzonder originele manier vorm hebben gegeven aan de invulling van het profielwerkstuk. Niet alleen het gekozen onderwerp gaf blijk van creativiteit, maar ook voor de verslaglegging van het gehele proces hadden de twee leerlingen hun geheel eigen idee. Omdat creatieve geesten zich niet in een hokje laten plaatsen en doorgaans vinden dat bestaande formats vermeden dienen te worden, vergden hun ideeën ook van school de nodige flexibiliteit.

De reguliere kaders waarbinnen gewerkt moest worden zijn flink verruimd, zodat Elise en Esmee alle ruimte hadden voor hun creativiteit. En daar hebben ze dan ook gebruik van gemaakt.

Het onderwerp van het profielwerkstuk luidt: ‘Hoe krijg je een zelfgeschreven nummer op Spotify?”

Hiervoor hebben de leerlingen zelf een nummer geschreven, zowel de muziek als de tekst. Vervolgens hebben ze het nummer ingezongen en opgenomen in een geluidstudio. Er vond een fotoshoot plaats, zodat op Spotify ook een mooi plaatje te zien zou zijn. En vervolgens hebben Elise en Esmee de nodige contacten aangeboord om het nummer daadwerkelijk op Spotify te krijgen.

Normaliter wordt de verslaglegging van een profielwerkstuk schriftelijk gedaan, een logboek wordt bijgehouden, de verschillende stappen worden beschreven etc. Dat vonden de meiden natuurlijk niet leuk genoeg. Ze kozen ervoor om van het gehele proces een documentaire te maken. Deze documentaire, met daarin het nummer ‘My own head maze’, is in feite hetprofielwerkstuk en is te zien op Youtube.

Het Sint-Joriscollege is bijzonder trots op Elise en Esmee en hoopt dat andere leerlingen door het succes van deze meiden geïnspireerd raken om ook iets speciaals van hun profielwerkstuk te maken.

 

Media
  • vmbo profiel 1
TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl