Menu


Expeditie Zuid-Afrika

Na 10 maanden van intensieve voorbereiding staat het nu dan echt bijna te gebeuren: expeditie Zuid-Afrika 2020 gaat van start!

Op vrijdag 14 februari vliegen Fleur, Mischa, David, Madelief, Britt, Vassili, Jonas, Emiel, Florian, Lara, Frederieke, Eline Jedidiah, Emma, Feline, Pien, Lennard, Pleun, Maxime, Jules, Paul, Ed, Laura en Jiska naar Johannesburg, om van daaruit na een paar dagen door te reizen naar Phalaborwa, aan de rand van het mooie Kruger Park. 

Dit is alweer de derde expeditie die ’t Joris organiseert. Een voorbeeld van projectmatig, vakoverstijgend en activerend onderwijs! De leerlingen worden inhoudelijk geschoold (geschiedenis en geografie van Zuid-Afrika en natuureducatie), leggen en onderhouden contacten met Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoten, leveren een bijdrage aan ontwikkelingswerk en zijn ook nog eens zelf verantwoordelijk voor de werving van fondsen om hun reis te bekostigen.

De expeditie is een samenwerking tussen het Sint-Joriscollege en de stichting Vrienden van Bambanani. Een stichting die zich inzet voor de educatie en opvang van jonge kinderen (1-7 jaar) in de townships van Phalaborwa.

Wil je een beetje met ons meereizen? Volg ons op Facebook ‘Expeditie Zuid-Afrika Sint Joris College’! Op zaterdag 29 februari hopen wij weer terug te zijn, een mooie ervaring en vele verhalen en foto’s rijker.

Media
  • Afrika
TERUGSint-Joriscollege | Roostenlaan 296 | 5644 BS Eindhoven | 040-2116090 | info-sintjoris@sghetplein.nl